Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Filmek iskolásokkal

Videólink-gyűtemény azokból a programokból, amelyeknek szerves része lehettem. Ezúton köszönöm iskolánk tanítványainak és kollégáimnak, hogy együtt élhettük át tanulóinkkal ezeket az élményeket.

(A filmeket sajnos lassú ADSL kapcsolatról gyengébb minőségben tudtuk feltölteni.)

A karácsonyi ünnepségek

Mi jobb az aranynál?Kép

A 7-8. osztályos diákok 2008-ban adták elő a Mi jobb az aranynál című mesét. Az ő tolmácsolásukban idézzük fel a valódi szeretet értékét. Magunk is elgondolkodhatunk, mit is tekintünk igazán értéknek - különösképpen emberi kapcsolatainkban. A videó megtekintése itt.

 

 A médiaismeret tantárgy filmjei (8.o.)

Tulsi, a béketeremtőKép

A maharadzsa eltökélt a háborúra, hiszen önérzetében megsértették, legalább is ő úgy gondolta. De mi lett volna, ha a szomszédos király leveleit végigolvassa? Bátor és békeszerető leánya beront a trónterembe, és beszélni akar apjával, hogy miről? Tekintsd meg a kisfilmet a 2010-ben ballagó 8. osztály előadásában.

 

Pahom - avagy Mennyi földre van szüksége...Kép

Tanulságos történet a 2008. évi 8. osztályosok tolmácsolásában. A főszereplő szeretne véget vetni szegénységének, így él azzal a lehetőséggel, hogy földet szerezzen magának. Egy bizonyos összegért annyi földet vásárolhat, amennyit körbe tud járni egy nap alatt. Vajon mekkora földje lesz? A film innen indítható.

  

Hírek 2007-bőlKép

A 14-15 éves fiatalok arra a megtisztelő feladatra készültek, hogy híreket olvassanak fel, illetve mondjanak el kamera előtt.

Nem kis feladat - amint mondták, így jobban el tudják képzelni milyen munka hátterén ülhetnek le naponta többször is hírműsorokat nézni. Tekintsd meg őket.