Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Könyvajánló

Gondolkodásra nevelés tanórán és azon túl

Szeretem, ha gyermekeim nem információkat magolnak, hanem logikusan gondolkodva meglátják az összefüggéseket, és szükség esetén memorizálnak. Ehhez a gondolkodásmódhoz kiváló segédanyagot kaptam először feleségem ajánlásával, majd később önálló kutatás után is. Hosszú évek óta használom a a Műszaki Kiadó Tanítsuk gyerekeinket gondolkodni... kezdető könyveit osztályfőnöki, irodalom, médiaismeret órákon, és nem utolsó sorban nyári táborok idején.

1. Tanítsuk gyermekeinket gondolkodni erkölcsről és erényekrőlKép

A Tanítsunk gyermekeinket gondolkodni erkölcsről és erényekről Robert Fisher gondolkodásfejlesztő sorozatának következő kötete. 30 elbeszélés, rövid történet, vers és kép segíti a morális kérdések megbeszélését, megértését. Útmutató, segít, hogyan használjuk a történeteket, képeket a gyerekek gondolkodási és tanulási képességeinek fejlesztéséhez.  A könyv ötleteket, vázlatokat és gyakorlatokat tartalmaz a kötetben szereplő történetek feldolgozásához. Megrendelhető itt.

2. Tanítsuk gyermekeinket gondolkodni történetekkelKép

A kötet a gondolkodás, a tanulás és a nyelv fejlesztéséhez ad programot. Felhasználható tanórákon, illetve az iskolai oktatás keretein kívül, egyéni és csoportmunka során. Harminc közismert, a nemzetközi irodalomból válogatott történet segíti a 7-13 éves gyerekeket abban, hogy módszeresen végiggondolják egy-egy téma feldolgozásának lehetőségeit. A bevezető tanulmányból pedig kiderül, a felnőttek hogyan segíthetnek ebben. Nagyon szeretem azt a könyvet, sokat használtam nyári táborok gyerekfoglalkozásain, osztályfőnöki órákon, napközis tanórák szabad perceiben. Megrendelhető itt.

3. Tanítsuk gyermekeinket gondolkodni játékokkalKép

Több mint száz olyan játék található a műben, amelyek a gondolkodást, a tanulást, illetve a logikai és nyelvi készségeket fejlesztik. Kiscsoportban, iskolai osztályokban vagy akár otthon is kipróbálhatók a nyelvi, a logikai-matematikai vagy a vizuális, tér- és mozgásjátékok. Tanárok és szülők együtt "szórakozhatnak" a 7-13 éves gyerekekkel, akiknek ezáltal fejlődik többek között a szókincsük, rajz- és beszédkészségük, muzikalitásuk, logikájuk. Megrendelhető itt.