Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pk 050

Nem foglalkoztat
a megoldás keresése

Tartalom
Bevezetés
– (Átgondolod az eddigieket.)
Honnan érkeztél? – (Máskor is voltál itt.)
Feladatod a továbblépés előtt
Merre tovább? (Lehetséges továbblépések.)
Néhány példa
Állomásjegyzék

kiszaradt.jpg

Bevezetés

Kedves Barátom! Lehet, hogy nem ismerjük egymást, de ennél többre vagy érdemes. Remélem, hogy csak azért találkozunk itt, mert a 100-as állomáson lejegyzett problémád mostanra közreműködésed és beavatkozásod nélkül nyugvópontra került. Ha ez a helyzet elszomorít, mert más pozitívabb megoldást szerettél volna, együtt érzek veled. Sajnálom, hogy az idő, a körülmények, a gyász, esetleg függőségeid, eddigi rossz problémakezelési képességed miatt rosszul érzed magad, és e körülmények miatt kimaradtál a téged foglalkoztató kérdések megoldásából. Számos lehetőséged adódhat még az életben más területeken is, hogy boldogulj. Ha ez a helyzet áll fenn, akkor kérlek, hogy lépj ki a problémakezelési térképről.

Ha jelen ösvényen haladva abban a problémádban kerültél ide, amit a Pk 100-as állomáson jegyeztél le, és útközben gyász ért, őszinte részvétem. Kérlek, hogy erről az állomásról már ne lépj tovább, hanem vagy lépj a kiinduló állomásra, vagy lépj ki problémakezelési térképről.

Ha azért érkeztél ide, mert elveszítetted a reményt arra nézve, hogy a megfogalmazott kérdések közreműködéseddel bármikor is választ kaphassanak, akkor azt mondom, hogy talán rossz oldalról közelíted meg a kérdések megfogalmazását, a problémák megoldását. Azokat érdemes lenne újrafogalmazni. Előfordulhat, hogy nem kerested kitartóan olyan emberek, szakemberek tanácsát, akik jó tanácsokat adhattak volna.

Lehet, hogy kissé lusta gondolkodású, és önmaga fejlődését elkényelmeskedő ember vagy. Ha életed több területén érkezel ehhez az állomáshoz, akkor nagy veszélyben vagy. Nem vagy boldog, amit azért többen nálad nehezebb körülményeik ellenére is elérnek. Könnyen lehet, hogy vérmérsékleted nagyobb részben flegmatikus, esetleg melankolikus, ami önmagában nem hátrány, de e beállítódásoknak van pozitívabb oldala is, hogy a problémakezelésben ne lépegess nagy léptekkel a teljes kudarc felé.

Azt is el tudom képzelni, hogy azért érkeztél ide, mert szeretted volna elolvasni, hogy járnak azok, akik ide „tévednek”, pontosabban azt a döntést hozták a térkép segítségével, hogy nem foglalkoztatja őket a megoldás keresése.

Féltelek!
Vissza az oldal tetejére

Honnan érkeztél?

RÖVIDEN
►Pk 100 – Újrafogalmaztad a megoldásra váró problémát
►Pk 410 – A megoldási terved próbája sikertelen
►Pk 310 – Nem kértél segítséget a problémád megoldásához, kísérleteztél
►Pk 330 – A tanácsot nem fogadtad el, és nem próbáltad ki
►Pk 360 – A tanács kipróbálása nem hozott eredményt
►Pk 060 – Problémád megoldását halasztottad – parkolóból érkeztél

RÉSZLETESEBBEN
● Pk 100 – Úgy látom, nemrég fogalmaztad meg pontosan vagy újra a ténylegesen megoldásra váró, és előtted álló problémát. Túl gyorsan érkeztél. Sem te, sem én nem készültünk fel itt a találkozásra. Ha nem szeretnél foglalkozni megfogalmazott problémával, megbocsáss, de kicsit komolytalannak tartom látogatásod. Nem szeretnék vitatkozni veled, tiszteletben tartva döntésed arra kérlek, hogy lépj az állomáson megfogalmazott feladathoz.

● Pk 410 – Az előző megoldási terved próbája sikertelen, és ez arra késztetett, hogy ne foglalkozz tovább a probléma lehetséges megoldásainak keresésével. Jelenleg úgy tűnik számomra, hogy feladtad a fejlődésre, pozitív változásokra vonatkozó döntéseid sorozatát. Pedig minden megélt kudarcod oka és célja egyben, hogy felelőssebben gondolkodj, és hozz jobb döntéseket, mint e legutolsó. Lépj feladatodhoz.

● Pk 310 – Nem kértél segítséget a problémád megoldásához, úgy látszik, szeretsz kísérletezni, de a kudarc lemondóvá tett. Jelenleg úgy tűnik számomra, hogy feladtad a fejlődésre, pozitív változásokra vonatkozó pozitív döntéseid sorozatát. Pedig minden megélt kudarcod oka és célja egyben, hogy felelőssebben gondolkodj, és hozz jobb döntéseket, mint e legutolsó. Lépj feladatodhoz.

● Pk 330 –Az előző állomáson megfogalmazott tanácsot nem fogadtad el, és nem próbáltad ki. Talán csalódtál abban, akitől tanácsot kértél? Szabad választásod jogán tiszteletben kell tartanom, hogy nem szeretnél tovább foglalkozni az első állomáson megfogalmazott problémával, de ez önmagaddal szembeni igénytelenség is lehet, és ha ezt megengeded magaddal szemben, akkor másokkal szemben is így fogsz viselkedni. Tényleg ezt szeretnéd? Döntésed minden esetben másokra is hatással lesz. Lépj feladatodhoz.

● Pk 360 – Részben örülök, hogy tanácsokat meghallgató, azokat kipróbáló ember vagy. Sok értékes tapasztalatra tehetnél szert, de nem értem, hogy miért kell lemondani arról, hogy a problémát a megoldás felé tereld? Mivel ideérkeztél, úgy tűnik a számomra, hogy igen sokat csalódtál az úton, és belefáradtál abba, hogy megoldásokat keress, vagy esetleg megértetted hogy a problémád nem olyan jellegű, amit e térkép segítségével meg lehetne oldani. Most mi is a teendőd?

● Pk 060 – Szóval idejöttél a parkolóból. Egyenesen? Meggondoltad? Azért jöttél ide, mert ott már nagyon unalmas volt? Ezen az állomáson áthaladva senki sem érzi jól magát. Szembesülni azzal, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk. Már a gondolatától is idegenkedünk annak, hogy a bennünket foglalkoztató kérdést a nyugvópont felé tereljük, idegenkedünk attól, hogy nehéz élethelyzetünk kérdéseinek aktív részesei legyünk. Ilyenkor szoktak az emberek különböző szenvedélyekbe, pótcselekvésekbe menekülni. Te is közéjük (szeretnél) tartozol/ni? Lépj feladatodhoz.

Vissza az oldal tetejére

Feladatod

Kérlek, hogy készíts rövid feljegyzést arról, hogy jártál ezen az állomáson, ha lehet, írd le érzéseidet, miért jöttél ide, és merre szeretnél tovább menni. Ha leírtad, akkor válassz a továbblépési lehetőségeid közül.

Az állomáson végrehajtandó feladathoz ide kattintva látsz példákat.

Vissza az oldal tetejére

Merre tovább?

A helyzetedre leginkább megfelelő állomások hivatkozásait találod meg. Máris eléd tárulnak a következő továbblépési lehetőségek. Minden kattintás személyes döntésedet is jelenti.

RÖVIDENfelkialtojel.jpg
►Pk 060 – Problémád megoldását későbbre halasztod – parkoló
►Pk 025 – Nem keresel további lehetőségeket
►Pk 100 – Újrafogalmazod a problémát.

RÉSZLETESEBBEN
● (060) A „parkoló” még mindig igen zsúfolt. Sokan lesztek. Ha mégis ezen gondolkodsz, és végül oda lépsz tovább, akkor legalább esélyt adsz arra, hogy döntéseid nyomán jobb és boldogabb emberré válj. E döntéssel esélyt adsz még magadnak arra, hogy aktív részesévé válj helyzeted jobbra és örömtelibbé fordulására. Lépj a Pk 060-as állomásra.

● (025) Ha elveszítetted érdeklődésedet és nyitottságodat a nyomasztó kérdések megoldására, és nem is hagysz a parkolóban egy kis időt a gondolkodásra, akkor lépj a Pk 025-ös állomásra.

● (100) Ha a fentiek végigolvasása arra késztetett, hogy mindent kezdj előröl, akkor kérlek, hogy lépj a Pk 100-as állomásra.

Vissza az oldal tetejére

A Pk 100-as állomáson megkezdett példák helyi aktualitása

1. példa – Továbbtanulás
Lesz, ami lesz. Mások döntenek helyettem. Nem is tudom, mit akarok, és nem is érdekel. Majd keresek munkát. Hagyjanak békén a tanácsokkal, meggyőzésemmel. Nincs esélyük.

2. példa – Társválasztás
„Agglegény” maradok. Lesz, ami lesz. Mások döntenek helyettem. Nem is tudom, mit akarok, és nem is érdekel.

Elváltam. Lesz, ami lesz. Mások döntenek helyettem. Nem is tudom, mit akarok, és nem is érdekel. Eleget csalódtam, sok a tüském. Oldják meg nélkülem, ha így nem kellek, hagyjanak békén.

„Vénlány” maradok. Lesz, ami lesz. Mások döntenek helyettem. Nem is tudom, mit akarok, és nem is érdekel. Fölösleges reménykedni, várni. Mindennek vége lesz egyszer így vagy úgy. Viszont látásra PROBLÉMÁK. Ne képzeljetek azért Magatokról túl sokat.

3. példa – Zavaró ellenséges kapcsolatok
Soha nem tudtam jól kezelni a viharosabb emberi kapcsolatokat. Nem is láttam jó példát. Fáradt vagyok én ezzel foglalkozni. Nincs értelme ilyen butaságokba energiát pocsékolni. Az emberek úgy sem változnak. Én sem. Erről ennyit. Bocs, hogy itt jártam.

Vissza az oldal tetejére