Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Pk 300

  Bizonytalan megoldási terved van
Az őszinteség nagy segítség!

Tartalom

Bevezetés – (Először vagy itt.)
Honnan érkeztél? – (Máskor is voltál itt.)
Feladatod a továbblépés előtt
Merre tovább? (Lehetséges továbblépések.)

bizonytalan.jpg

 
Bevezetés
Ha először jársz itt, hiszem, hogy óvatos és körültekintő szeretnél lenni. Talán eddig még nem oldottál meg hasonlóan nehéz helyzeteket, vagy korábbi éveid hátterén nem szeretnél túlzottan magabiztos lenni. A bizonytalanság nem hiba, nem bűn. Talán kevés ismerettel rendelkezel az adott helyzetről, vagy sok rossz megoldását láttad a téged foglalkoztató problémának. Te jobban szeretnéd megoldani. Vagy éppen csak azért jöttél ide, hogy egy kis gondolkodási időt hagyj magadnak, míg kitalálod, hogy merre tovább. Kattints ide!
Bátorság!
 
Honnan érkeztél?
RÖVIDEN
►Pk 100 – Megfogalmaztad, újrafogalmaztad a megoldásra váró problémád
►Pk 330 – A tanácsot nem fogadtad el, nem próbáltad ki
►Pk 320 – Segítséget, tanácsot kértél problémád megoldásához
►Pk 310 – Nem kértél segítséget a problémád megoldásához, kísérletezni szeretnél
►Pk 360 – A tanács kipróbálása nem hozott eredményt
►Pk 060 – Problémád megoldását halasztgattad – a parkolóból érkeztél
 
RÉSZLETESEBBEN
● Pk 100 – Nemrég fogalmaztad meg pontosan vagy újra a ténylegesen megoldásra váró és előtted álló problémát. Bíztató az őszinteséged, az óvatosságod. Ne hagyd, hogy a bizonytalanságod a céltudatosság és kitartás rovására menjen. Bátran lépj az állomáson megfogalmazott feladathoz.
● Pk 330 – Az előző állomáson megfogalmazott tanácsot nem fogadtad el, és nem próbáltad ki. Talán csalódtál abban, akitől tanácsot kértél? Vagy beszélgetésed után sejteni vélsz egy jobb megoldást, amit szeretnél kipróbálni? Ezen az állomáson adj magadnak egy kis időt, hogy tisztuljanak a gondolatok, rendeződjenek a fejedben levő kuszaságok. Döntésed minden esetben másokra is hatással lesz. Lépj feladatodhoz.
● Pk 320 – Úgy tűnik, hogy továbbra is elfogadod a csapatban gondolkodás lehetőségét. Nyitott vagy tanácsok meghallgatására, azok alapos értelmezésére. Ha vigyázol erre a beállítódásra, biztos lehetsz abban, hogy a Gondviselő segíteni fog olyan emberekkel találkozni, akik szükség esetén segítségedre lehetnek a téged körbeölelő feladatok megoldásában, boldogulásodban. Lépj feladatodhoz.
● Pk 310 – Nem kértél segítséget a problémád megoldásához. Talán túlsúlyban van az önállóság iránti vágyad, lehet, hogy egyedül szeretnél önmagad és mások előtt bizonyítani. Azt tisztelem benned, hogy azért nem gondolod magadról azt, hogy a bölcsek köve, és a tökéletes megoldások tárháza nálad rejtőzik. Úgy látszik, szeretsz kísérletezni, újabb sejtésed támadt, merre is kellene haladni. Azonban mégsem vagy biztos a megoldási tervben. Aki óvatos, kevesebbet fog hibázni. Sőt a feladatok szerényebb megoldása közben mások is jól érezhetik magukat melletted. Nézd át alaposan az állomás feladatát.
● Pk 360 – Örülök, hogy tanácsokat meghallgató, azokat kipróbáló ember vagy. Sok értékes tapasztalatra tehetsz így szert, de jól át kell gondolnod, kinek a tanácsait próbálod ki. Nem egy esetben nincs is olyan személy mellettünk, akinek kellő bölcsessége van saját élethelyzetünkhöz. Mivel ideérkeztél, mégis úgy tűnik a számomra, hogy szerény remény éledt lelkedben, ha még csak egy szikra is, amit érdemesnek látsz arra, hogy alaposabban átgondold. Mi is a teendőd?
● Pk 060 – Szóval idejöttél a parkolóból. Egyenesen? Meggondoltad? Azért jöttél ide, mert ott már nagyon unalmas volt? Vagy – mert sokan voltak? Vagy azért, mert szeretnéd a megszülető gondolatod szavakká, tettekké érlelni? Elég volt a halogatásból, a várakozásból? Kérlek, hogy a problémák kezelése idején ne a szorongásokra, a félelmekre, vagy csupán a veszélyekre koncentrálj. Ha nagy levegőt veszel, és képzeletben egy hegytetőről nézel körbe – amit a gyakorlatban is ajánlanék –, akkor megérezheted a problémakezelés adta lehetőségeket is. Lépj bátran előre.
 
Feladatod
Olvasd el jó alaposan és átgondolva még egyszer a Pk 100-as állomáson lejegyzett problémát, és néhány mondatban fogalmazd meg írásban a hozzá tartozó bizonytalan megoldási tervedet. Írd le azt is, hogy miért vagy bizonytalan. Jó dolog előre leírni, hogy mit is gondolsz tenni problémád megoldásáért, és azt is, hogy miben, miért vagy bizonytalan. Sok dolog múlhat rajta.
 
Ha szeretnél példákat látni a megoldási tervek megfogalmazására, ide kattints.
 
Ha sikerült lejegyezned a bizonytalan megoldási tervedet, és megfogalmaztad a bizonytalanságok okait, akkor döntéshelyzetbe kerültél. Ez is hozzátartozik a feladatodhoz, és nem teheti meg helyetted senki. Hozd meg a döntést, és bátran lépj a tettek mezejére. Mielőtt kipróbálod bizonytalan megoldási terved, válassz a továbblépési lehetőségek közül.
 
Merre tovább?
A helyzetedre leginkább megfelelő állomások hivatkozásait találod meg. Kattintásra máris eléd tárulnak a következő továbblépési lehetőségek.
 
RÖVIDEN
► Pk 100 – Újrafogalmazod a ténylegesen megoldásra váró és előtted álló problémát
► Pk 320 – Segítséget, tanácsot kérsz problémád megoldásához
► Pk 310 – Nem kéresz segítséget a problémád megoldásához, kísérletezel
► Pk 060 – Problémád megoldásának kísérletét későbbi időpontra halasztod – parkoló
► Pk 025 – Problémád megoldására nem keresel további megoldásokat
 
RÉSZLETESEBBEN
● (100.) A bizonytalan megoldási helyzetben úgy gondolod, hogy újra pontosabban kellene megfogalmazni a problémát, és erre érzel késztetést. Amikor jegyzetelünk saját helyzetünkről, és hagyunk is egy kis időt a helyzet értékelésére, történhetnek velünk olyan „véletlenek”, amelyek által tisztábban láthatunk. Ez idő alatt egyszerűsödhet a probléma kezelése, vagy éppen bátrabbak és felkészültebbek leszünk a helyzet kezelésére.
● (320.) A bizonytalanságban az őszinte tanácskérés talán az egyik legjobb választás. Gondold át, kit ismersz olyan közelről, illetve olyan mélyen, hogy segítsége, tanácsa érdekes lehet a továbblépésedhez, Ha úgy döntenél, hogy tanácsot kérsz, lép a Pk 320-as mezőre ide kattintva.
● (310.) A bizonytalanság nem tántorít el a továbblépéstől, és inkább arról vagy meggyőződve, hogy érdemes kipróbálni a bizonytalan megoldási tervet is. Ha így döntöttél, lépj a Pk 310-es mezőre ide kattintva.
● (060.) A „parkoló” igen zsúfolt. Sokan lesztek. Ha mégis ezen gondolkodsz, és végül oda lépsz tovább, akkor legalább önmagadhoz őszinte vagy. Ki tudod mondani önmagad előtt, hogy a probléma nem annyira jelentős, hogy a kezelését most kellene folytatni. Vagy talán kevés időd van. Lehet halasztani a megoldási kísérletet. Ennek lehet oka az is, hogy kevés időd van önmagadra, saját kihívásaidra, vagy éppen kényelmesebb későbbre halasztani a kihívás megoldásának örömét. Viszont csak akkor lépj a parkoló állomására, ha nem mondasz le a probléma későbbi kezeléséről.
● (025) A bizonytalanság jelen helyzetben arra a döntésre késztet, hogy lemondj a probléma megoldásának öröméről. Nem keresel további erőforrásokat, inkább úgy döntesz, hogy befejezed a "kirándulást" a problémamegoldó térkép segítségével. Döntésed elfogadom, tiszteletben tartom, kérlek, lépj a Pk 025-ös mezőre.
 
 
A Pk 100-as állomáson megkezdett példák helyi aktualitása
 
1. példa – Továbbtanulás
Elérkezett az ideje a jelentkezési lapok kitöltésének és postázásának. Mi legyek, mivé lehetek? Hol lesz rám szükség? Lesz-e kedven ahhoz, hogy még sokat tanuljak? Ki fog támogatni? Lesz-e elegendő pénzem hozzá? Ezekben a feladatokban bizonytalan vagyok. Nem tudom, hogy mire vagyok valójában képes, nem tudom, hogy céljaimat elérhetem-e.
Bizonytalanságom oka zavaros családi hátterem, hullámzó hangulatom, több kudarcom, vagy talán szerényebbre tartott intelligenciám is. Szeretnék szorgalmas lenni, de még néha lustaságon is kapom magam. Kevesen dicsértek meg, nem látom igazán, hogy miben vagyok értékes, a hibáimról viszont sokan, sokat beszéltek.
 
2. példa – Társválasztás
Elég érett vagyok-e már komoly kapcsolatra? A korábbi törékeny tapasztalatok, illetve a bennem lévő félelmek esélyt adnak-e arra, hogy jó társa legyek bárkinek is? Elég szép, elég talpraesett vagyok-e? Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy óvatos és félénk legyek a társválasztás kérdésében.
Bizonytalanságom oka zavaros családi hátterem, hullámzó hangulatom, több kudarcom, vagy talán szerényebbre tartott intelligenciám is. Önbecsülésem sem áll a helyzet magaslatán. Szeretnék szép, értékes lenni, de még sok hiányzik belőlem ahhoz, hogy majd ne hagyjanak el. Kevesen dicsértek meg, nem látom igazán, hogy miben vagyok értékes, a hibáimról viszont sokan, sokat beszéltek.
 
3. példa – Zavaró ellenséges kapcsolatok
Félek nyitni „ellenségeim” felé, bár ez segítene sok félreértés megbeszélésében. Attól tartok, hogy megint csalódnom kell, megint elutasítanak, ne fogadnak el így, ahogy vagyok. Tudom, hogy úgysem lehet őket egy kicsit sem meggyőzni az én igazamról, bár jó lenne, ha ők is megértenének engem. Próbáljak meg bocsánatot kérni tőlük azokért, amelyekben én járultam hozzá rossz viszonyunkhoz? Kérdezzem meg tőlük, hogy mit tartanak bennem kellemetlen, rossz tulajdonságnak? Miben szeretnék, hogy változtassak? És ha a válaszaik fájni fognak, akkor mihez kezdjek? Próbáljam ki, hogy mire jutok ezzel a módszerrel?
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ininvanty - Mokelowsemaks rstvn

azithromycin https://azithromaxww.com/ azithromycin zithromax <a href="https://azithromaxww.com/ ">buy zithromax cart </a>